De trainingen van Tennisschool Eddy zijn voor tennissers van alle leeftijden en alle niveaus. De trainingen vinden gedurende het gehele jaar plaats. Training is mogelijk zowel in een groep als individueel. De maximale groepsgrootte bij volwassenen is 4 personen, bij jeugd vanaf 9 jaar 8 personen en bij jeugd tot 9 jaar 10 personen. De duur van de training is afhankelijk van de doelgroep en de wens van de spelers.

Visie

Het principe van tennis is eigenlijk heel simpel: sla de bal over het net en binnen de lijnen. Een stap verder is het proberen te winnen van punten. Je kan dat doen door te wachten op fouten van de tegenstander, maar daar wordt het spel naar onze mening niet interessanter van. Wij zijn een voorstander van aanvallend tennis. Het spel wordt interessanter als je actief probeert de punten te verdienen door bijvoorbeeld de tegenstander uit te spelen met goed geplaatste of harde ballen, de tegenstander onder druk te zetten door naar het net te gaan, een mooie dropshot etc. Er zijn vele manieren om te proberen actief een punt te winnen. Om dit te kunnen zijn wel de nodige tactische inzichten en technische vaardigheden nodig. Deze aspecten komen volop aan bod tijdens de trainingen.

Wij hanteren een persoonlijke benadering van onze spelers. Hoewel in 1 op 1 trainingen specifieker met de speler gewerkt kan worden, hanteren wij ook in de groepstrainingen een individuele benadering. Elke speler krijgt aanwijzingen die passen bij zijn of haar manier van het uitvoeren van de tennisslagen. Hoewel er veel ingrediƫnten zijn die elke speler in zijn slag nodig heeft om de bal te controleren, proberen we de natuurlijke bewegingen van de speler bij het verbeteren van zijn tennisspel te behouden.